nicNadat Fournier aangegeven had te stoppen met de Robbedoes en Kwabbernoot reeks, ging deze over naar niet één, maar twee personen. In dit geval de scenarist Raoul Cauvin en de tekenaar Nic Broca.

Nic Broca studeerde aan de Academie voor Fijne Kunsten en had in die tijd diverse baantjes. In 1959 trad hij in dienst van de Belvision Studios, te Brussel, waar hij leerling decorbouswre wordt. Hij legt zich toe op animatie en werkt mee aan de film 'Pinocchio dans l'Espace'.

Daarna verlaat hij de studio om aan reclame films te werken, maar keert in 1966 terug en werkt mee aan diverse zeer bekende animatie films, zoals Asterix de Galliër, Lucky Luke en Kuifje en het Haaiemeer. Ook werkt hij voor studio Idéfix aan diverse projecten.

Via een zijweggetje, namelijk de firma SEPP, waar hij De Snorkels maakt, komt hij dan toch in contact met Uitgeverij Dupuis. De Snorkels zouden later door Hanna-Barbera de bekende animatie film worden.

Aangezien Fournier niet meer verder ging met Robbedoes, zocht Dupuis een vervanger en er waren drie partijen in de race: Nic & Cauvin, Yves Chaland en het duo Tome & Janry. Hoewel deze laatsten het worden, maken Nic & Cauvin toch drie albums. Echter, de stijl werd wat kinderlijker en Robbedoes was meer de bezorgde vriend dan de onversaagde avonturier.

Na deze albums, keert hij weer terug naar de tekenfilm, bij de Brusselse studio Kid Cartoons waar hij, samen met Godi, 65 afleveringen maakt van La Bande à Ovide, Ovide en zijn vriendjes. Tenslotte creëert hij de personages van een project getiteld "Polochon" en maakt de trailer van deze serie, alvorens hij zich stort op de tekenfilms van de Tifous, in 1990 geproduceerd naar de ideeën en personages van Franquin.

Op 7 februari 1993 is hij helaas overleden.

Bronnen:
Dupuis.com
Lambiek.net