bravoÉmile Bravo volgde een technische opleiding, maar koos uiteindelijk voor een artistiek beroep. In 1988 illustreerde hij 'Figthers', een serie geschreven en gepubliceerd door Jacques Sorg. Bravo deed ook commissie werk voor het communicatie veld, zoals 'Objectif Tube' voor Extrupecis. In 1990, maakte hij 'Ivoire' met scenarist Jean Regnaud voor de Atomium Collectie van uitgeverij Magic-Strip. Met de zelfde scenarist maakte hij ook drie albums van 'Aleksis Strogonov' tussen 1993 en 1998. Met zijn mix van semi-realisme en helder lijn tekenstijl, markeerde deze serie Bravo's toetreding tot de meesters van de Franse strips.

Hij begon zijn eigen scripts te schrijven in 1998, beginnend met de serie 'Jules', die gepubliceerd werd in het blad Okapi en in albums van Dargaud. Hij droeg ook bij aan de Comix 2000 anthology of L'Association, en werkte als illustrator. Samen met Joann Sfar, werkte hij samen met het blad Ferraille Illustré, voor wie hij de 'Blake & Mortimer' parodie 'Les Aventures de Swartz et Totenheimer'.

In 2003, tekende hij 'C'était la Guerre Mondiale' voor Éditions Bréal en vervolgens werkte hij voor de collectie La Bande Des Petits of Éditions du Seuil met 'Boucle d'Or et les Sept Ours Nains'. In 2008 schreef en tekende hij het verhaal 'Het Dagboek van een Fantast', een 'Robbedoes en Kwabbernoot' one-shot gesitueerd in 1939.