Een nieuw begin...alweer

Door drukte met mijn werkzaamheden als Stripvlogger, besloot ik midden 2017 om mijn werk aan deze fan site voorlopig te staken. Maar omdat ik toch wat tijd heb en er momenteel van alles gebeurt in de wereld van Robbedoes, wil ik toch weer een poging wagen om de site nieuw leven in te blazen. Voorlopg zal ik alleen gaan proberen die nieuws berichten en actuele zaken bij te houden, uiteraard van onze grote vrienden Robbedoes en Kwabbernoot, maar uiteraard ook van alles wat met de wereld van Robbedoes te maken heeft.

Al direct een leuk nieuwtje: recentelijk was ik op de presentatie van het nieuwe 'Robbedoes door' album. de Franse stripmaker Émile Bravo, die in 2008 het prachtige album 'Het dagboek van een fantast' bracht, presenteerde in Kazerne Dossin te Mechelen zijn nieuwe album: Hoop in bange dagen. Met dit album keert hij terug naar zijn eerdere album, hoewel hij het zelf geen vervolg noemt. Het mooie: dit is de eerste van in totaal 4 albums, die gaan verschijnen! Ik zal binnenkort wat meer informatie posten op deze website.

HIBD presentatie Emile Bravo

Tot zover even het eerste teken van leven weer. Hopelijk tot snel :-)

Signeer sessies Robbedoes Special

Ter promotie van het prachtige nieuwe Robbedoes Special album Happy Family, zullen Charel Cambré en Marc Legendre op diverse plaatsen signeren.

signeren charel

Een hoognodige update

Momenteel gebeurt er erg veel in de wereld van Robbedoes, dus hoog tijd om een aantal zaken op een rij te zetten.

Robbedoes Special

1 Happy family smallHet grote nieuws is natuurlijk de bekendmaking van een gloednieuwe Robbedoes strip, onder de noemer 'Robbedoes Special'. Deze strip wordt gemaakt door tekenaar Charel Cambré en scenarist Marc Legendre. Beide heren maken ook de Suske en Wiske spin-off Amoras en zijn zelf ook fervente Robbedoes fans. Het bijzondere aan deze nieuwe reeks, is dat het initiatief hiervoor, van  henzelf is gekomen. Zij hebben hun voorstel gestuurd naar Ballon Media, de Vlaamse uitgever, die onder andere de Nederlandstalinge uitgaves van Dupuis verzorgt. Deze was direct enthousiast.

Het is dubbel bijzonder, want niet alleen wordt deze strip door een Vlaams duo gemaakt, hij komt ook eerst in het Nederlands uit! Aangezien Robbedoes hét kindje en paradepaardje van de Franstalige uitgeverij Dupuis is, is dat des te bijzonder.

In het Ballon Media magazine van April-Mei, werd al een mysterieuze aankondiging gedaan, die al veel discussie veroorzaakte. Ikzelf het het voorrecht om eind April op bezoek te gaan bij Ballon Media, waar mij de plannen verteld werden en ik mocht al direct een geprintte versie van het album inkijken! Uiteraard was ik direct enthousaist, echter, ik moest op mijn tong bijten. Maar op maandag 29 mei was de officiële presentatie van dit album, in Antwerpen, in het bijzijn van de makers en een klas schoolkinderen. Een bijzondere gelegeheid!

Persco 1 Copyright Ballon Media Persco 2 copyright Ballon Media Persco 3 copyright Ballon Media Tekenaar Charel Cambré en peetvader Guga Baúl

 (alle foto's ©2017 Ballon Media)

Zwendel

Zorglub Le fille du Z smallVia de Franse Dupuis website pikte ik nog een nieuwtje op: er komt nog een spin-off van Robbedoes! Namelijk rondom het personnage Zwendel (Zorglub). Deze strip zal gemaakt worden door Jose Luis Munuera, die eerder al samen met Morvan aan de reguliere reeks werkte, albums 47 t/m 50. Het eerste deel heeft als titel 'De dochter van Z' en zal in Juni in het Frans verschijnen. Het is op dit moment nog niet bekend of deze ookin het Nederlands zal gaan verschijnen. (Klik op de cover om de grote versie te zien)

Voor zover de preview op de site van Dupuis (http://www.dupuis.com/zorglub/bd/zorglub-tome-1-la-fille-du-z/70853) laat zien, staat dit los van de Robbedoes verhalen. 

 

 

Spin-off van een spin-off!

petite Zorglub coverHet moet toch niet gekker worden! Het lijkt erop dat Munuera het pad van Tome & Janry volgt, want op facebook heb ik beelden gevonden van een kleine Zwendel! Ik ga uitzoeken of dit een teaser is of dat dit daadwerkelijk een album gaat worden. Op de Franse website Bedetheque, is iets meer te vinden: http://www.bedetheque.com/BD-Zorglub-MR-Born-to-be-bad-305234.html

(Klik op de cover/foto's om de grote versie te zien)

Hier een tweetal foto's, die ik vond op de facebook pagina van Jose Luis Munuera:

 

petite Zorglub petite Zorglub 2

Nieuw album van de Marsupilami!

30 Raadselachtig Palombie 100Op 3 mei aanstaande komt alweer het 30ste album van de Marsupilami uit! En dit bijzondere dier viert dit jaar zijn 65ste verjaardag! Dus tijd voor een bijzonder verhaal:

In het hart van de Palombiaanse jungle wordt de indianenstam van de Chahuta’s uitgedaagd door de Koejonees. Die hebben het voorzien op hun territorium. Op de Marsupilami’s moeten ze alvast niet rekenen:die maken zich klaar voor een lange reis. Ze hebben een afspraak meteen paar soortgenoten om iets heel speciaals te vieren...

Wie dacht al alles te weten over de Marsupilami’s komt bedrogen uit! Dit nieuwe album van het beroemde zwartgeel gevlekte schepsel van Franquin onthult een van de best bewaarde geheimen van Palombië!

Bron: Ballon Media magazine april-mei 2017

(klik op de cover voor een grote versie)

Nieuw leven

Na een aantal jaren van stilte, begint er weer wat te bewegen...het begint te kriebelen en ik wil deze site weer nieuw leven inblazen. Er zijn de afgelopen tijd weer wat mooie albums uitgekomen, waaronder de laatste twee one shot albums en dit zorgt bij mij voor een soort van Robbedoes-revival.

Nu is het wel een uitdaging voor me, want eigenlijk is de software van deze website hopeloos verouderd. Dus eigenlijk zou ik een nieuwe site moeten gaan bouwen en ik ben bang dat ik daar geen tijd voor heb. Maar wie weet...

Voorlopig ga ik langzaam deze site bijwerken en aanpassen, naar de ideeën die ik nu heb. En ondertussen ga ik kijken of ik zonder teveel tijd er in te hoeven steken, toch een betere website kan bouwen.

Hou in ieder geval de Nederlandse Robbedoes facebook pagina in de gaten, daar zal ik ook weer vaker gaan posten, zodat je op de hoogte blijft van het nieuws rondom deze website en natuurlijk ook al het andere Robbedoes nieuws!

https://www.facebook.com/robbedoesenkwabbernoot/