De personages uit de wereld van Robbedoes

Ongetwijfeld is Robbedoes één van de moedigste avonturiers in de stripwereld. Sinds 1938 gaat hij onverschrokken geen enkel avontuur uit de weg. Met zijn trouwe vrienden Kwabbernoot en de eekhoorn Spip, beleeft hij heel wat bijzondere avonturen, reist de hele wereld rond en gaat zelfs de ruimte in.

De wereld van Robbedoes kent heel wat bijzondere personages. Natuurlijk de Graaf van Rommelgem, een zeer goede vriend van het duo. Maar ook de burgemeester van Rommelgem,  IJzerlijm, de concurrente van Kwabbernoot. En niet te vergeten: de Marsupilami. ook maken ze vrienden in verre landen, waarondre Itoh Kata en Ororea. Maar het pad van Robbedoes kruist ook regelmatig het pad van verschillende schurken, zoals de kwaadaardige neef van Kwabbernoot, Wiebeling of de oude studie genoot van de Graaf van Rommelgem: Zwendel. Maar ook de mafia baas Vito Corleone, Kodo de Tiran, de mysterieuze Driehoek en nog vele anderen.

In dit gedeelte kun je kennis maken met de belangrijkste personages uit de Robbedoes verhalen. Klik op het personage waar je meer van wilt weten.

group